Credit rapid fără acte

În România cel mai popular tip de credite rapid fără acte este finanțarea împrumuturilor personale, care sunt deosebit de apreciate în rândul populației. Numărul lor a crescut vertiginos de la an la an din clipa în care clienții și-au dat seama de gradul ridicat de utilitate al acestor forme de finanțare. Treptat, lumea s-a familiarizat cu împrumuturile rapide fără acte și astăzi putem spune că le găsim peste tot, online, în presa tipărită, în reclamele stradale sau pur și simplu din vorbă în vorbă.

O mare parte din populație a dobândit în acești ani de tranziție o cultură financiară de bază, ceea ce permite înțelegerea sistemelor de funcționare în ceea ce privește creditarea în societatea capitalistă.

Unii clienți se folosesc de acest tip de credit urgent fără acte pentru a achiziționa bunuri sau pentru a face față unor urgențe neplăcute. Există însă și o anumită categorie de clienți care apelează la un credit rapid fara acte pentru aniversări, pentru a achiziționa din timp oferte pentru vacanță sau pentru a-și finaliza studiile.

credit rapid fara acte Alții iau aceste credite pentru a face cumpărături urgente. De exemplu, banii se pot folosi în momentele marcate de reduceri masive cum ar fi Black Friday. Există și un segment de clienți axați pe profituri și afaceri, oameni ce doresc să facă investiții deosebit de rapid. Ei pot avea nevoie urgent de o anumită sumă, integral sau parțial, pentru o investiție ce ulterior poate genera un profit considerabil.

În unele situații, clientul optează pentru această formă de creditare doar pentru că nu poate acoperi alte credite în derulare. Este perfect legal ca un credit rapid fără acte să se acorde chiar și unui client restanțier, cu alte credite neplătite. Destinația banilor este confidențială și fiecare persoană ce apelează la acest fel de împrumut este liberă să cheltuie întreaga suma după cum dorește, fără a fi verificat și chestionat.

Firmele care acordă acest tip de credite rapide fără acte au în vedere o derulare cat mai rapidă a procedurilor dar și solvabilitatea clienților.

Pentru a lua astfel de credite este nevoie de un buletin de identitate și de un act prin care se poate dovedi obținerea unui venit lunar constant. Astfel se poate garanta că solicitantul are puterea financiară de a returna suma împrumutată. Acest venit nu este însă obligatoriu să aibă drept sursă un salariu sau o pensie. El poate proveni și din activități sezoniere, din chirii, din drepturi de autor, dividende etc. Este de subliniat că pentru a beneficia de obținerea unor credite rapide fara acte orice fel de venit este suficient.

În prezent, această sumă lunară este ușor de verificat printr-un simplu extras de cont, nemaifiind nevoie de adeverința de salariu, act care în mod normal se eliberează destul de anevoios.

Acordarea creditelor rapide se face destul de facil pentru că aceste împrumuturi nu sunt acordate de către bănci, așa că nu sunt încărcate de procedee birocratice. Ele sunt împrumuturi ce vizează în general sume mici de bani pe o perioadă destul de scurtă.

Cei care se ocupă de imprumuturi rapide fara acte sunt Instituțiile Financiare Nebancare. Acestea au abordări extrem de flexibile, personalizate pentru orice client în parte. IFN-urile nu obligă pe nimeni să semneze contracte standard ci își încurajează clienții să își construiască singuri produsul pe care și-l doresc.

Instituțiile Financiare Nebancare, pe scurt IFN, funcționează sub reglementările Băncii Naționale. Deși acestea nu pot deschide conturi sau efectua transferuri de bani, ele sunt autorizate să ofere credite rapide fără acte. Este de remarcat faptul că aceste instituții sunt acreditate și nu practică tarife ascunse sau clauze dubioase trecute în contractele pe care le semnează cu clienții. Instituțiile Financiare Nebancare au o politică diferită de cea a băncilor fiind astfel mult mai flexibile și abordează mereu o procedura convenabilă clienților, ce durează uneori chiar și numai câteva minute.

Creditul rapid fără acte se acordă prin mai multe variante în funcție de preferințele celor care le solicită. Se poate programa o întâlnire la domiciliu cu un reprezentat de vânzări al firmei sau se poate aranja totul foarte rapid, numai online. Creditul se mai poate obține prin telefon, SMS ori prin deplasarea la sediul unei Instituții Nebancare.

Chiar dacă acordarea unui împrumut rapid fără acte este atât de ușoară, fiecare doritor trebuie sa aibă în vedere în mod realist puterea sa financiară și să estimeze cât mai corect intervalul de rambursare. Avantajul este acela că IFN-urile fiind atât de flexibile se pot adapta chiar și din mers, clauzele putând fi schimbate oricând pe parcurs.

imprumuturi rapide fara acteTrebuie avut în vedere însă că în cazul unui credit urgent fără acte dobânda este mult mai mare decât cea a unui împrumut clasic oferit de către bănci. Există un risc mult mai ridicat, asumat în cazul acestor instituții nebancare, așa că lipsa garanțiilor este substituită de o dobândă uneori mai mare.

În general, un credit rapid fara acte se acordă cu adevărat repede și ușor iar în cazul neplăcut în care clientul nu poate returna banii, acesta trebuie să ia legătura urgent cu unul dintre reprezentații IFN-ului. Aceștia vor încerca să găsească posibilitatea unei amânări și o cale de a rezolva această problemă.

Totuși, cum de rămân aceste credite atât de populare? Este de remarcat că datorită sumelor mici acordate prin acest tip de finanțare dar și perioadelor scurte de rambursare balanța rămâne înclinată în favoarea clienților. Chiar dacă dobânda este mărită fiind calculată pe un interval de un an, ea este în realitate mai mică deoarece intervalul de returnare este și el scurt iar plata finală nu ajunge să fie mult prea ridicată. Este bine de știut că durata și suma acestui tip de contract nu permit acumularea de costuri importante în cazul unor astfel de împrumuturi rapide fără acte.

Creditul rapid fără acte este una dintre cele mai convenabile metode de a face rost de bani urgent însă trebuie avut în vedere că este o soluție financiară pe termen scurt. Cei care doresc să beneficieze de acest împrumut trebuie să știe exact ce vor și să privească într-un mod realist venitul lunar de care dispun înainte de a solicita serviciile unei instituții nebancare.