Credit fără adeverință de venit

În Romania, creditul fără adeverință de venit este un împrumut financiar oferit în principal de către Instituțiile Nebancare și nu de către bănci.

Pentru împrumuturile bancare stas, procedura este în continuare destul de anevoioasă, solvabilitatea clientului fiind pusă pe primul loc și nu rapiditatea cu care se operează. În cazul unui împrumut clasic de la bancă, clientului i se cere o adeverință de salariu sau este verificat de cele mai multe ori la ANAF.

La Agenția Națională de Administrare Fiscală se colectează date cu privire la taxele plătite de fiecare cetățean în parte și se centralizează informațiile legate de venitul lunar. Înainte de a acorda orice formă de creditare, băncile vor să cunoască aceste date și să se asigure că vor primi banii înapoi. Ele vor cere în scris aprobarea clienților pe care îi vor verifica ulterior.

credit fara adeverinta de venitProcedura în acest caz este mult mai lentă pentru că se cere garanția maximă și anume adeverința de salariu. Acest act este destul de greu de obținut iar demersul este lent din cauza sistemului birocratic. Pentru a grăbi procedura, clienții se pot duce personal la Administrația Finanțelor Publice de care aparțin însă și așa eliberarea este lentă. Trebuie avută în vedere și o altă tergiversare, anume termenul în care acestă adeverință se eliberează, care legal se poate întinde pe nu mai puțin de 45 de zile.

Banca ING a fost prima care a încercat introducerea acestui tip de creditare rapid, exemplul fiind apoi urmat și de către alte bănci. Cert este că mecanismul de funcționare al IFN-urilor rămâne de fapt cel preferat de către cei mai mulți dintre clienți.

Și în acest caz, cei care acordă împrumutul vor să se asigure că vor primii banii înapoi. Instituțiile nebancare nu cer însă acte care să dovedească un salariu ci solicită doar existența unui anumit venit lunar. Clientul trebuie să demonstreze cumva că are banii necesari pentru a rambursa datoria la termenul scadenței însă creditul fără adeverința de salariu nu necesită dovada unui salariu.

Pentru a lua un credit fără adeverință de venit, solvabilitatea clientului trebuie să fie probată prin metode diferite. Acest tip de finanțare oferit în special de către Instituțiile Nebancare este unul modern și dinamic ce se potrivește cu ritmul alert în care lumea funcționează în ziua de astăzi.

Atunci când este nevoie rapid de un credit fără venit, IFN-urile, societăți de credit legale a căror activitate este supravegheată de Banca Națională a României, vi-l pot acorda într-un timp extrem de scurt. Este bine știut că în prezent, Instituțiile Nebancare nu adoptă reguli birocratice și funcționează pe un model de business diferit de cel al băncilor. Ele reușesc astfel să răspundă mult mai prompt cerințelor și tendințelor de pe piață.

IFN-urile sunt cea mai potrivită cale de a obține bani extrem de rapid atunci când aveți urgent nevoie sau când vreți să evitați alte demersuri inutile. Aceste instituții au înțeles foarte bine regimul de urgență și dorința clienților de a economisi timp și au venit în întâmpinarea populației cu diverse forme de creditare ce acoperă o gamă largă de opțiuni.

Desigur, creditul fără un venit de orice natură nu poate exista, creditul fără adeverința de venit este de fapt un credit fără adeverință de salariu. Clientul este nevoit să dovedească încasarea unui venit lunar dar nu neapărat și proveniența acestuia. Veniturile de orice fel sunt acceptate atâta timp cât persoana în cauză dovedește printr-un extras de cont că încasează bani lunar. În acest caz poate fi vorba despre chirii, muncă independentă, drepturi de autor, pensii etc. IFN-urile primesc drept dovadă acest extras de cont și eventual fluturașul de salariu sau alt act de natură comercială.

Cei care pot obține un credit fara adeverinta de venit sunt persoanele cu cetățenie romană de peste 18 ani. Aceste produse se adresează chiar și pensionarilor dar în principal unei largi categorii de persoane tinere, dinamice, care vor să își rezolve treburile rapid și chiar și direct online. În Romania există și această variantă de credite online fără adeverința de venit. Aceste împrumuturi se pot aproba deosebit de rapid prin intermediul calculatorului, în câteva ore sau în cel mult o zi. Unele IFN-uri aprobă acordarea de credite fără adeverința de venit chiar și cu rambursarea a doua zi sau în câteva ore.

Acest tip de finanțare bancară online sau la ghișee este deosebit de util și extrem de folosit în ultimul timp. Clienții au la îndemână oricând obținerea unor sume de bani fără prea multă bătaie de cap. Trebuie însă analizat cu prudență când se pot restitui banii, în ce condiții și cu ce dobândă. Înainte de orice împrumut, un calcul realist făcut personal în prealabil de către fiecare client în parte este absolut necesar.

credite online fara adeverinta de venit Pe piața nebancară, ofertele sunt multe dar ele trebuie studiate cu mare atenție. Lucrurile au fost simplificate odată cu apariția unui calculator online de credit, care oferă o modalitate de calculare a costurilor finale și planificarea amănunțită a ratelor. IFN-urile oferă acest serviciu cu adevărat util, la îndemâna oricui. Pentru a fi cu adevărat mulțumiți de aceste servicii de creditare, în obținerea creditelor online fără adeverința de venit nici un client nu ar trebui să se angajeze fără discernământ.

Clientul trebuie să se asigure mai întâi de toate că poate returna suma lunară stabilită și trebuie să aibă în vedere dobânda totală ce acoperă împrumutul.

O altă caracteristică importantă a acestor împrumuturi este libera utilizare a sumelor cerute. Deoarece Instituțiile Financiare Nebancare acordă aceste împrumuturi fără venit, fără a fi interesate de destinația banilor, confidențialitatea clientului rămâne protejată. Aproape oricine poate obține credite online fără adeverință de venit.

De obicei, ele sunt cerute în cazul unor urgențe neplăcute, pentru a acoperi alte credite în derulare, pentru investiții financiare, sau pur și simplu pentru vacanțe și cumpărături.

Multe companii oferă primul credit fără nici o dobândă, tocmai ca să câștige rapid clienți. Atâta timp cât acestea sunt controlate de Banca Națională și își desfășoară activitatea legal, nu există motive de suspiciune cu privire la această formă de creditare.

Condițiile pentru a obține un credite online fara adeverinta de venit de venit sunt foarte simple și la îndemâna unei categorii foarte largi de populație. În România, ele sunt în continuă creștere și dezvoltare fiind utilizate din ce în ce mai frecvent de către tot mai mulți clienți.